Prosta pielęgnacja bazuje na idealnym połączeniu hydrolatu i oleju. OLEIQ to organiczne, jednoskładnikowe kosmetyki, dzięki którym stworzysz własne rytuały piękna.

Dowiedz się więcej

Prosta pielęgnacja


Organiczne kosmetyki powstają z pasji i poszanowania środowiska, bazują na sprawdzonych, naturalnych surowcach pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Są przede wszystkim bezpieczne, zdrowe dla skóry, a co najważniejsze skuteczne. 

Nowa seria kosmetyków OLEIQ oferuje hydrolaty oraz naturalne oleje roślinne, których działanie jest znane i sprawdzone od stuleci. Posiadają właściwości kojące i wyciszające, utrzymują nawilżenie i odmładzają. 

Prosta pielęgnacja bazuje na idealnym połączeniu hydrolatu i oleju. 

Hydrolaty OLEIQ – wody kwiatowe – posiadają niezwykłe właściwości, dzięki którym mogą z nich korzystać osoby o każdym typie cery, skóry i włosów. W zależności od rośliny z jakiej są pozyskiwane, mogą odświeżać, zmniejszać opuchnięcia, koić podrażnienia, nawilżać, tonizować, odżywiać i wzmacniać. 

STOSOWANIE
  • tonik do twarzy 
  • nawilżająca mgiełka
  • baza własnoręcznie wykonanych kosmetyków (m.in. maseczek)

Organiczne oleje roślinne OLEIQ są w 100% naturalne i tłoczone na zimno, dzięki czemu nie tracą cennych składników podczas procesu pozyskiwania. Stanowią źródło witamin i składników odżywczych, które mają pozytywny wpływ na kondycję naszej cery. Doskonale pielęgnują skórę, włosy i paznokcie.

STOSOWANIE
  • w formie olejku pielęgnacyjnego do twarzy (najlepiej aplikować na lekko zwilżoną skórę wybranym hydrolatem)
  • baza pod makijaż
  • punktowo na wypryski (olej o działaniu regulującym i antyseptycznym)
  • dodatek do kąpieli (wystarczy kilka kropli wybranego oleju)
  • w formie balsamu do ciała
  • serum pielęgnujące do włosów
  • środek pielęgnujący skórki i paznokcie

Produkty OLEIQ są dostępne w drogeriach Hebe, wybranych punktach na terenie Polski oraz na stronie Sylveco.pl.

Poznaj nasz asortyment!

Hydrolaty


Hydrolat Opuncja Figowa

OPUNCJA FIGOWA
Hydrolat (100 ml)

Hydrolat z opuncji figowej wykazuje działanie nawilżające, tonizujące i regenerujące. Działa przeciwzmarszczkowo oraz opóźnia procesy starzenia. Ujędrnia i uelastycznia, pobudza procesy regeneracji naskórka. Podczas regularnego stosowania, drobne zmarszczki i przebarwienia są mniej widoczne, skóra bardziej napięta i wygładzona. Stosowany na włosy lub skórę głowy nawilża, regeneruje i dodaje witalności. Hydrolat polecany jest szczególnie do cery suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej.

Przeznaczenie:

Polecany szczególnie do cery suchej, wrażliwej, dojrzałej oraz podrażnionej.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Opuncja Figowa

OPUNCJA FIGOWA

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Aloes

ALOES
Hydrolat (100 ml)

Jeden z najpopularniejszych składników kosmetycznych o działaniu pielęgnacyjnym i leczniczym, znany od tysięcy lat. Aloes jest cennym źródłem składników mineralnych (np. wapnia, fosforu, cynku, żelaza, sodu, magnezu), aminokwasów, witamin (w tym B, C i E oraz kwasu foliowego), kwasów organicznych (w tym kwasu salicylowego), enzymów i wielu innych. Surowiec ten znajduje zastosowanie we wszystkich typach preparatów kosmetycznych.

Działanie:

Hydrolat z aloesu wygładza, intensywnie nawilża i ujędrnia skórę. Pomaga w walce z cellulitem. Przyspiesza gojenie się ran, stymuluje komórki do szybszej regeneracji. Dzięki obecności kwasu salicylowego w składzie aloesu, działa normalizująco na pracę gruczołów łojowych. Ogranicza pękanie naczyń krwionośnych i działa przeciwbakteryjnie. Aloes stosowany w pielęgnacji włosów odżywia je, wzmacnia cebulki i zmniejsza łojotok skóry głowy.

Przeznaczenie:

Polecany do każdego typu cery.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Aloes

ALOES

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Lawenda

LAWENDA
Hydrolat (100 ml)

Lawenda to jeden z najczęściej spotykanych surowców zarówno w kosmetyce jak i aromaterapii. Kwiaty lawendy występują w różnej kolorystyce (od purpurowego przez niebieski do różowego), a ich cechą charakterystyczną jest intensywny zapach. Z uwagi na ten aromat, lawenda szczególne znaczenie znalazła w aromaterapii. Powoduje fizyczną relaksację ciała, odprężenie i uczucie komfortu. W lawendzie znajdują się kwasy organiczne, garbniki i substancje zwalczające wolne rodniki, dzięki czemu stosowana jest często w produktach do pielęgnacji.

Działanie:

Hydrolat z lawendy łagodzi podrażnienia – np. po goleniu, po opalaniu, po ukąszeniach owadów. Spowalnia procesy starzenia i intensywnie regeneruje. Normalizuje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza wydzielanie sebum, dzięki czemu jest to również składnik kosmetyków do cer mieszanych, tłustych i trądzikowych lub włosów przetłuszczających się. Działa relaksująco, stosowany na poduszkę może ułatwiać zasypianie.

Przeznaczenie:

Polecany do wszystkich typów cer.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Lawenda

LAWENDA

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Malina

MALINA
Hydrolat (100 ml)

Owoce maliny są cennym źródłem składników, które wykazują dobroczynny wpływ na kondycję skóry – polifenoli, składników mineralnych (m.in. potas, wapń, magnez, cynk, miedź) witamin C, A, E, K i witamin z grupy B.

Działanie:

Hydrolat z malin intensywnie nawilża i wygładza skórę. Poprawia krążenie i ujednolica koloryt. Zwiększa jędrność i elastyczność, hamując przy tym procesy starzenia. W pielęgnacji włosów działa przeciwłupieżowo.

Przeznaczenie:

Hydrolat polecany do każdego typu cery.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Malina

MALINA

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Melisa lekarska

MELISA LEKARSKA
Hydrolat (100 ml)

Melisa to roślina pochodząca z basenu Morza Śródziemnego, znana i uprawiana na całym świecie. Jej liście i kwiaty wydzielają ożywczy zapach, przypominając woń cytryny. Liście zawierają olejek eteryczny, trójterpeny, polifenole, garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne, sole mineralne i związki śluzowe.

Działanie:

Melisa odświeża, zmniejsza opuchliznę i łagodzi świąd skóry. Redukuje wypryski i zmiany trądzikowe. Polepsza kondycję skóry, ujędrnia ją i uelastycznia. W pielęgnacji włosów wzmacnia cebulki i działa przeciwłojotokowo na skórę głowy.

Przeznaczenie:

Polecany szczególnie do cery podrażnionej, mieszanej, tłustej i trądzikowej.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Melisa lekarska

MELISA LEKARSKA

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Mięta pieprzowa

MIĘTA PIEPRZOWA
Hydrolat (100 ml)

Surowcem leczniczym oraz kosmetycznym są przede wszystkim liście oraz pozyskiwany z nich olejek eteryczny. Liść mięty ma wszechstronne zastosowanie i należy do najczęściej używanych ziół. Zawiera on olejek eteryczny, w skład którego wchodzi ponad 30 związków terpenowych - między innymi mentol i pinen. Ponadto w liściach występują garbniki, flawonoidy, związki goryczkowe, fenolokwasy i sole mineralne.

Działanie:

Mięta odświeża, usuwa oznaki zmęczenia i delikatnie chłodzi – np. po opalaniu. Łagodzi reakcje alergiczne, swędzenie po ukąszeniach owadów. Stosowana w pielęgnacji włosów odświeża i działa przeciwłupieżowo.

Przeznaczenie:

Polecany szczególnie do cery wrażliwej, podrażnionej, mieszanej, tłustej i trądzikowej.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Mięta pieprzowa

MIĘTA PIEPRZOWA

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Nagietek

NAGIETEK
Hydrolat (100 ml)

Nagietek jest jedną z najbardziej popularnych roślin kosmetycznych, znanych ze swoich szerokich właściwościach pielęgnacyjnych. Koszyczki kwiatowe nagietka zawierają flawonoidy, karotenoidy, fitosterole, alkohole triterpenowe, związki goryczkowe, śluzy, kwasy organiczne (kwas salicylowy), witaminę C, olejek eteryczny i składniki mineralne.

Działanie:

Hydrolat z nagietka przyspiesza regenerację skóry po zabiegach kosmetycznych, łagodzi poparzenia słoneczne. Redukuje zmiany trądzikowe i zaczerwienienia. Stosowany w pielęgnacji włosów, przeciwdziała łupieżowi i swędzeniu skóry głowy.

Przeznaczenie:

Polecany szczególnie do cery suchej, podrażnionej, mieszanej, tłustej i trądzikowej.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Nagietek

NAGIETEK

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Ogórek

OGÓREK
Hydrolat (100 ml)

Ogórek to warzywo, które chętnie wykorzystywane jest w pielęgnacji skóry. Stanowi źródło cennych soli mineralnych, kwasów organicznych, a także witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C oraz E. Ponadto w jego składzie znaleźć można wysokie stężenie enzymów i substancji śluzowatych, co czyni go wartościowym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry.

Działanie:

Hydrolat z ogórka intensywnie nawilża, wygładza, zmiękcza i daje uczucie świeżości. Rozjaśnia przebarwienia i zmniejsza zaczerwienienia na skórze. Redukuje wydzielanie sebum i zmniejsza opuchliznę. Jest to również roślinny składnik przeciwstarzeniowy. W pielęgnacji włosów nawilża je i wspomaga kurację przeciwłupieżową.

Przeznaczenie:

Hydrolat polecany do każdego typu cery.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Ogórek

OGÓREK

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Róża damasceńska

RÓŻA DAMASCEŃSKA
Hydrolat (100 ml)

Róża damasceńska uprawiana jest w Dolinie Kazanłyku w Bułgarii od ponad 300 lat. W płatkach tego rodzaju róży kryje się wiele składników aktywnych. To źródło witaminy C, B i K, karotenu, flawonoidów i składników mineralnych. W perfumerii zapach ten jest wzorem zapachu kwiatowego.

Działanie:

Hydrolat z róży damasceńskiej intensywnie regeneruje i dodaje skórze blasku.  Wzmacnia naczynia krwionośne i redukuje przebarwienia. Widocznie poprawia jędrność i elastyczność skóry, łagodzi poparzenia słoneczne. Hamuje także objawy trądziku różowatego. Stosowany na włosy, nawilża je i odświeża. Z uwagi na charakterystyczny, przyjemny zapach, może być stosowany również jako rodzaj naturalnej perfumy.

Przeznaczenie:

Polecany szczególnie do cery suchej, wrażliwej, dojrzałej, naczynkowej.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Róża damasceńska

RÓŻA DAMASCEŃSKA

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Hydrolat Werbena

WERBENA
Hydrolat (100 ml)

Werbena to roślina o różowo – fioletowych kwiatach i egzotycznym, cytrusowym zapachu. Ziele werbeny zawiera alkaloidy, glikozydy, flawonoidy, kumarynę i wiele innych substancji aktywnych. Roślina ta łagodzi napięcia nerwowe, poprawia nastrój, pomaga zwalczyć bezsenność.

Działanie:

Hydrolat z werbeny w  pielęgnacji twarzy i ciała intensywnie nawilża i odświeża. Zmniejsza pory skórne i redukuje wydzielanie sebum. Łagodzi podrażnienia – np. po goleniu, po zabiegach kosmetycznych. Niweluje świąd skóry. Stosowany na włosy ułatwia rozczesywanie, zmiękcza je i nawilża.

Przeznaczenie:

Polecany szczególnie do cery suchej, podrażnionej, mieszanej, tłustej i trądzikowej.

Sposób użycia:

Rozpylić bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, szyi, ciało lub włosy i pozostawić do wchłonięcia.

Przejdź do sklepu

Hydrolat Werbena

WERBENA

Hydrolat
(100 ml)

O produkcie

Oleje do twarzy


Olej Opuncja Figowa

OPUNCJA FIGOWA
Olej do twarzy (30 ml)

Olej z opuncji figowej otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion opuncji kaktusowej. Należy do jednych z najdroższych i najbardziej skutecznych olejów w profilaktyce przeciwstarzeniowej. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy E i fitosteroli. Intensywnie nawilża, regeneruje, łagodzi podrażnienia. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, przez co uodparnia skórę na działanie czynników zewnętrznych. Stosowany regularnie wygładza i uelastycznia, poprawia napięcie i koloryt skóry. Polecany jest szczególnie do cer suchych, dojrzałych, wrażliwych i podrażnionych. Olej szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filmu.

Sposób użycia:

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

Przejdź do sklepu

Olej Opuncja Figowa

OPUNCJA FIGOWA

Olej
(30 ml)

O produkcie

Olej Pachnotka

PACHNOTKA
Olej do twarzy (30 ml)

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno wyselekcjonowanych nasion pachnotki. Posiada wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne. Jest cennym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Polecany jest właściwie do każdego typu cery. Wykazuje silnie właściwości przeciwstarzeniowe, przyspiesza produkcję kolagenu i elastyny, poprawiając elastyczność i jędrność skóry. Neutralizuje skutki alergii skórnych, łagodzi podrażnienia. Niweluje przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. W pielęgnacji cer mieszanych i tłustych przeciwdziała wypryskom, reguluje wydzielanie sebum. Hamuje rozwój bakterii skórnych wywołujących trądzik. Olej z pachnotki należy do grupy olejów lekkich, szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze.

Sposób użycia:

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

Przejdź do sklepu

Olej Pachnotka

PACHNOTKA

Olej
(30 ml)

O produkcie

Olej Pestki czarnego bzu

PESTKI CZARNEGO BZU
Olej do twarzy (30 ml)

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion czarnego bzu. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, fosfolipidy, karotenoidy i przeciwutleniacze (witaminę E). Dzięki temu jest szczególnie polecany osobom z cerą suchą, wrażliwą, dojrzałą i naczynkową. Regularne stosowanie oleju z pestek czarnego bzu w pielęgnacji twarzy niweluje drobne zmarszczki, utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Stymuluję syntezę kolagenu, przez to widocznie poprawia elastyczność. Olej ten także łagodzi objawy chorób dermatologicznych (AZS, łuszczycy). Przeciwdziała wypryskom i zmianom trądzikowym. Olej ten należy do grupy olejów lekkich, stosowany bezpośrednio na skórę jest łatwo absorbowany, nie pozostawia tłustego filmu.

Sposób użycia:

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

Przejdź do sklepu

Olej Pestki czarnego bzu

PESTKI CZARNEGO BZU

Olej
(30 ml)

O produkcie

Olej Pestki granatu

PESTKI GRANATU
Olej do twarzy (30 ml)

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion granatu. Jednym z jego najcenniejszych składników jest kwas punikowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych. Ponadto zawiera także fitosterole i polifenole. Olej ten wykorzystywany jest szeroko w branży kosmetycznej ze względu na właściwości nawilżające, odżywcze i uelastyczniające. Polecany jest szczególnie do cer mieszanych, tłustych, dojrzałych i naczynkowych. Jest składnikiem przeciwstarzeniowym. Zmniejsza opuchliznę pod oczami, likwiduje obrzęki, ogranicza pękanie naczyń krwionośnych. Wykazuje także pozytywne właściwości w walce z trądzikiem różowatym. Stosowany regularnie widocznie polepsza kondycję skóry, ujędrnia ją i ujednolica koloryt. Jest gęstym olejem o charakterystycznym zapachu dojrzałego granatu.

Sposób użycia:

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

Przejdź do sklepu

Olej Pestki granatu

PESTKI GRANATU

Olej
(30 ml)

O produkcie

Olej Pestki śliwki

PESTKI ŚLIWKI
Olej do twarzy (30 ml)

Olej ten jest jednym z najbardziej lubianych olejów kosmetycznych. Niewątpliwą zaletą tego produktu jest jego dobra przyswajalność oraz bardzo przyjemny marcepanowy aromat. To cenne źródło antyoksydantów (w tym witaminy E) oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany jest szczególnie cerom suchym, wrażliwy, dojrzałym i naczynkowym. Odbudowując płaszcz lipidowy skóry chroni ją przed utratą wody i działaniem czynników zewnętrznych. Przyspiesza procesy gojenia, intensywnie zmiękcza i wygładza. Zapobiega łuszczeniu i zmniejsza skłonność do wyprysków skórnych.

Sposób użycia:

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

Przejdź do sklepu

Olej Pestki śliwki

PESTKI ŚLIWKI

Olej
(30 ml)

O produkcie

Olej Pestki truskawki

PESTKI TRUSKAWKI
Olej do twarzy (30 ml)

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion truskawki. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i tokoferoli (witaminy E), przez co polecany jest do niemal wszystkich typów cer. Doskonale nawilża, pozostawiając skórę jedwabiście gładką. Łagodzi podrażnienia skórne, redukuje nadmierny łojotok i zmiany trądzikowe. Regeneruje drobne uszkodzenia skóry spowodowane czynnikami zewnętrznymi. Olej z pestek truskawek dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Sposób użycia:

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

Przejdź do sklepu

Olej Pestki truskawki

PESTKI TRUSKAWKI

Olej
(30 ml)

O produkcie

Olej Żurawina

ŻURAWINA
Olej do twarzy (30 ml)

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion żurawiny. O dużej przydatności oleju z żurawiny w kosmetyce decyduje jego skład – wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz naturalne tokoferole ( witamina E). Olej ten wykazuje dużą aktywność przeciwstarzeniową i silne działanie nawilżające. Polecany jest niemal do każdego typu cery. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, uelastycznia ją i ujednolica koloryt. Łagodzi różnego rodzaju podrażnienia – np. po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. Olej ten także zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych i reguluje wydzielanie sebum. Jest łatwo absorbowany przez skórę, nie pozostawia tłustego filmu po aplikacji.

Sposób użycia:

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

Przejdź do sklepu

Olej Żurawina

ŻURAWINA

Olej
(30 ml)

O produkcie

Oleje do ciała i włosów


Olej Nasiona czarnuszki

NASIONA CZARNUSZKI
Olej do ciała i włosów (100 ml)

Nasiona czarnuszki to skarbnica ponad 100 związków aktywnych wykazujących szereg właściwości. Wytłaczany z nasion olej stanowi cenny surowiec kosmetyczny. Polecany szczególnie do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej, trądzikowej i zanieczyszczonej. Olej ten zawiera dużą ilość niezbędnych dla funkcjonowania organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E, biotyny, steroli i mikroelementów. Dzięki temu efektywnie wspomaga regenerację skóry, zapobiega powstawaniu blizn lub redukuje już powstałe. Łagodzi zaczerwienienia oraz zmniejsza przebarwienia skórne. Redukuje nadmierne wypadanie włosów i działa przeciwłupieżowo. Zapobiega przetłuszczaniu skóry głowy, a włosom nadaje połysk.

Sposób użycia:

Olej można aplikować na wilgotną skórę całego ciała, najlepiej zaraz po kąpieli. Dodatek do kąpieli: należy dodać kilkanaście kropli oleju do wody. Pielęgnacja włosów: na lekko wilgotne włosy zaaplikować odpowiednią ilość oleju, wmasować i owinąć włosy ręcznikiem. Pozostawić na min. 30 minut, a następnie zmyć delikatnym szamponem. Jako serum regenerujące niewielką ilość oleju wetrzeć w końcówki włosów.

Przejdź do sklepu

Olej Nasiona czarnuszki

NASIONA CZARNUSZKI

Olej
(100 ml)

O produkcie

Olej Nasiona konopi

NASIONA KONOPI
Olej do ciała i włosów (100 ml)

Pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno nasion konopi siewnej nazywany jest “najbardziej zbilansowanym” olejem kosmetycznym. Z uwagi na idealną proporcję pomiędzy ilością nienasyconych, a nasyconych kwasów tłuszczowych posiada unikalne właściwości pielęgnacyjne. Zawiera ponadto szereg przeciwutleniaczy, minerałów, fitosteroli, fosfolipidów oraz witamin (A, B1, B2, B3, B6, C, D i E). Olej ten wykazuje właściwości regenerujące i fotoprotekcyjne. Polecany w pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej, mieszanej i trądzikowej. Łagodzi podrażnienia i ujednolica koloryt skóry. Reguluje pracę gruczołów łojowych, odblokowuje pory i niweluje zaskórniki. Intensywnie wygładza i zmiękcza. Stosowany na skórę głowy niweluje świąd, a włosy odżywia i dodaje im blasku. Zaliczany jest do “suchych” olejów z uwagi na szybkość wchłaniania, nie pozostawia na skórze tłustego filmu.

Sposób użycia:

Olej można aplikować na wilgotną skórę całego ciała, najlepiej zaraz po kąpieli. Dodatek do kąpieli: należy dodać kilkanaście kropli oleju do wody. Pielęgnacja włosów: na lekko wilgotne włosy zaaplikować odpowiednią ilość oleju, wmasować i owinąć włosy ręcznikiem. Pozostawić na min. 30 minut, a następnie zmyć delikatnym szamponem. Jako serum regenerujące niewielką ilość oleju wetrzeć w końcówki włosów.

Przejdź do sklepu

Olej Nasiona konopi

NASIONA KONOPI

Olej
(100 ml)

O produkcie

Olej Pestki wisni

PESTKI WIŚNI
Olej do ciała i włosów (100 ml)

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno pestek wiśni. Posiada lekką konsystencję oraz delikatny zapach. W swoim składzie posiada nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A i E oraz flawonoidy, dzięki czemu wykazuje szerokie właściwości pielęgnacyjne na twarz, ciało i włosy. Polecany jest szczególnie do cery suchej, wrażliwej, dojrzałej i naczynkowej. Intensywnie nawilża, odżywia i napina. Poprawia elastyczność naczyń krwionośnych, łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Stosowany na włosy odżywia i nadaje blask oraz chroni pigment włosów farbowanych.

Sposób użycia:

Olej można aplikować na wilgotną skórę całego ciała, najlepiej zaraz po kąpieli. Dodatek do kąpieli: należy dodać kilkanaście kropli oleju do wody. Pielęgnacja włosów: na lekko wilgotne włosy zaaplikować odpowiednią ilość oleju, wmasować i owinąć włosy ręcznikiem. Pozostawić na min. 30 minut, a następnie zmyć delikatnym szamponem. Jako serum regenerujące niewielką ilość oleju wetrzeć w końcówki włosów.

Przejdź do sklepu

Olej Pestki wisni

PESTKI WIŚNI

Olej
(100 ml)

O produkcie

Szczegółowe informacje o produktach [PDF]

Gdzie kupić?


FAQ


• Jakie certyfikaty posiadają produkty OLEIQ?

Wszystkie hydrolaty oraz oleje (wiśnia, czarnuszka, konopie, czarny bez, granat, żurawina, truskawka) pochodzą z upraw ekologicznych i są objęte certyfikatem PL-EKO-07.

Olej z pachnotki posiada certyfikat Kiwa BCS Öko-Garantie GmbH, natomiast olej z pestek śliwki certyfikat COSMOS.

W hydrolatach znajdują się również sole sodowe kwasów lewulinowego i anyżowego (Sodium Levulinate, Sodium Anisate). Oba składniki posiadają certyfikat COSMOS.

• Z jakiego tworzywa wykonane są opakowania produktów OLEIQ?

Produkty zapakowane są w przyciemnione butelki szklane. Dzięki temu nasze organiczne zimnotłoczone oleje i hydrolaty są chronione przed światłem.

Masz pytania?


Skontaktuj się z nami. Z przyjemnością odpowiemy na wszyskie pytania związane z naszymi produktami.

+48 733 533 536