OLEIQ Olej z pestek granatu

44,00 

Availability: Na stanie

EAN: 5902249011739 SKU: 8O16 OLEIQ OLEJ GRANAT Kategoria:

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion granatu. Jednym z jego najcenniejszych składników jest kwas punikowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych. Ponadto zawiera także fitosterole i polifenole. Olej ten wykorzystywany jest szeroko w branży kosmetycznej ze względu na właściwości nawilżające, odżywcze i uelastyczniające. Polecany jest szczególnie do cer mieszanych, tłustych, dojrzałych i naczynkowych. Jest składnikiem przeciwstarzeniowym. Zmniejsza opuchliznę pod oczami. Wykazuje także pozytywne właściwości przy cerze trądzikowej. Stosowany regularnie widocznie polepsza kondycję skóry, ujędrnia ją i ujednolica koloryt. Jest gęstym olejem o charakterystycznym zapachu dojrzałego granatu.

Olej pochodzi z upraw ekologicznych i jest objęty certyfikatem PL-EKO-07, pochodzi z rolnictwa ekologicznego według wymogów międzynarodowych.

Pojemność: 30 ml

INCI: Punica Granatum Seed Oil

Waga 0,1 kg
Pojemność

30 ml

PAO

6 miesięcy

Przeznaczenie

Twarz

Termin ważności od daty produkcji

12 miesięcy

Marka

Oleiq

Typ cery

Cera mieszana wrażliwa, Cera mieszana-dojrzała, Cera mieszana-naczynkowa, Cera mieszana-trądzikowa, Cera sucha-atopowa, Cera sucha-dojrzała, Cera sucha-naczynkowa, Cera sucha-wrażliwa, Cera tłusta-dojrzała, Cera tłusta-naczynkowa, Cera tłusta-trądzikowa, Cera tłusta-wrażliwa, Kosmetyki do cery mieszanej, Kosmetyki do cery suchej, Kosmetyki do cery tłustej

Kod kreskowy

5902249011739

Typ produktu

Kosmetyki wegańskie

Typ włosów

Włosy niskoporowate, Włosy średnioporowate

Kategoria

Pielęgnacja twarzy

Recykling

?⠀BUTELKA (szkło), ?⠀DOZOWNIK (PP)

Specjalne

Masaż twarzy, Na Zimę

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Shopping Cart